Placeholder

Recept voor komkommersoep met dille

Een verfrissende koude soep voor op een warme dag. Ook heerlijk verkoelend na het sporten.

Een verfrissende koude soep voor op een warme dag. Ook heerlijk verkoelend na het sporten.

Voor- of lunchgerecht, 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 1 komkommer, geschild en in blokjes
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 1 rijpe avocado, geschild en in blokjes
  • 250 ml koude groente- of kippenbouillon
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 el fijngehakte dille, plus enkele takjes voor de garnering
  • 2-3 el citroensap
  • Extra: staafmixer of keukenmachine

Aan de slag!

  1. Houd enkele blokjes komkommer en enkele ringetjes bosui apart voor de garnering.
  2. Pureer met een staafmixer of in een keukenmachine de avocado met de rest van de komkommerblokjes, bosui, de bouillon, yoghurt en dille tot een dikke soep.
  3. Breng op smaak met citroensap, zout en flink wat versgemalen peper.
  4. Laat de soep afgedekt in de koelkast in 1 uur heel koud worden.
  5. Roer de soep door en verdeel over kommetjes.
  6. Strooi de achtergehouden blokjes komkommer en ringetjes bosui over de soep.
  7. Lekker met meergranen stokbrood.

Bereidingstijd: 15 minuten, plus wachttijd.

Garneertip: Garneer de soep met Hollandse garnalen of blokjes gerookte zalm.

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.